Troelsgaard sköt i krysset – och blev utvisad

Publicerad 2018-09-16

Så här går du från hjälte till förlorare på en halvtimme:

I minut 25 skruvar Sanne Troelsgaard in en boll i bortre krysset för sitt Rosengård.

I minut 56 tar hon sin andra varning som får laget att klappa ihop.

Damallsvenskans tre topplag spelade samtidigt under söndagen. Bara ett vann.

För Piteå slog Eskilstuna med 2–0 efter mål av Andrea Norheim och Julia Karlenäs. I Göteborg såg Rebecka Blomqvists och Elin Rubenssons tidiga fullträffar ut att räcka till seger, men Vittsjö kvitterade till 2–2.

För Rosengård hade allt öppnat lovande mot Linköping. I första halvlek snappade Sanne Troelsgaard upp en boll ett par meter utanför straffområdet. Med utsökt precision böjde hon in den i bortre krysset.

Rosengård fyra poäng från toppen

Ett par minuter in i andra halvlek tyckte Troelsgaard att Rosengård skulle ha hörna. Hon protesterade så högljutt att hon drog på sig ett gult kort. Sju minuter senare gick hon in med skuldran i en närkamp med Kosovare Asllani. Det andra gula kortet betydde utvisning.

Med decimerat lag klarade inte Rosengård att hålla undan. Asllani satte 1–1 och Filippa Angeldal 2–1.

Därmed toppar Piteå allsvenskan med fem omgångar kvar. Göteborg är en poäng och Rosengård tre poäng bakom.

Övriga resultat under söndagen: Djurgården–Växjö 2–0 och Limhamn Bunkeflo–Hammarby 1–4.