Här räddas pojken ur liften av 12-åringarna

Publicerad 2019-03-04

En åttaårig pojke gled ur skidliften, trots ett fall på flera meter klarade han sig utan skador. Tack vare en grupp tolvåriga pojkar som hjälpte till att fånga honom.

En åttaårig pojke gled plötsligt ur skidliften i Vancouver, Kanada. Samtidigt var en grupp tolvåringar ute och åkte i backen när de såg den skräckslagne pojken hänga från liften, rapporterar The Mirror.

Pojkens pappa hade lyckats ta tag i sonens handleder och kämpade för att hålla honom kvar. Men liften fortsatte att gå högre och högre upp tills det inte längre gick för pojken att landa säkert.

Jousha, en av de tolvårigarna, var rädd att pojken skulle skadas om ingen gjorde någonting. Han berättar för tidningen att de vuxna bara stod och tittade på utan att agera. Då förstod de tolvåriga pojkarna att de var tvungna att göra något.

Föll sex meter

De tog det orangea skyddsnätet bredvid backen, la vadderingar från liftpelarna under och ställde sig nedanför stolliften. Gabriel, en av de tolvåriga pojkarna, berättade att det tog lite tid innan de lyckades övertala pojken att släppa sin pappa.

”Du måste lita på oss och släppa taget” ska de ha ropat.

Pojken och pappan släppte därefter taget och pojken föll sex meter och landade säkert i tolvåringarnas skyddsnät. Pojken klarade sig utan skador men fördes för säkerhets skull till sjukhus för kontroll.

tolvåringarnas räddningsaktion fångades på film och hyllas nu på sociala medier.

Följ ämnen i artikeln