Dennis Rodman åker tillbaka till Nordkorea

Publicerad 2013-05-13

Åker till Nordkorea för att rädda Kenneth Bae

Under ett besök i Nordkorea lärde Dennis Rodman känna diktatorn Kim Jong-Un.

Exbasketstjärnan Dennis Rodman fortsättar engagera sig i världspolitiken.

1 augusti tänker han resa tillbaka till Nordkorea för att övertala sin vän, diktatorn Kim Jong-Un, att släppa den fängslade amerikanen Kennet Bae.

– Obama kan inte göra ett skit, säger Dennis Rodman till TMZ.

Den 44-årige amerikanen Kenneth Bae dömdes för ett par veckor sedan till 15 års slavarbete i Nordkorea. Han anklagas för "brott mot staten".

Exbasketstjärnan Dennis Rodman, som också tidigare engagerat sig för Kennet Bae, säger sig nu vara på väg till Nordkorea för att rädda amerikanen. I ett videoklipp säger han till TMZ:s reporter att han åker den 1 augusti.

– Jag ska tillbaka dit. Jag ska försöka få ut honom, säger han i videoklippet.

Diktatorns vän

Dennis Rodman tror däremot inte att det blir enkelt.

– Det kommer att vara svårt för hans nationalitet, hans bakgrund, gör att det är en helt annan situation, säger han och syftar sannolikt på att Kenneth Bae har koreanskt ursprung.

Efter att Rodman i februari i år besökt Nordkorea beskrev han Kim Jong-Un som en "vän för livet". I intervjun med TMZ fortsätter han nu kalla Kim Jong-Un en vän.

– Han är min vän, det är allt, säger han och fortsätter:

– Du såg en sak han gjorde - han tog tillbaka missilerna.

”Obama gör inte ett skit”

Samtidigt ger han en tydlig känga till Barack Obama.

– Vi har en svart president som inte ens kan åka dit och tala med honom. Obama kan inte göra ett skit, säger Dennis Rodman.

Det är inte första gången Rodman engagerar sig för att rädda Kenneth Bae. Förra veckan skrev han en tweet som ett personligt meddelande till Kim Jong-Un.

”Jag ber Nordkoreas överlägsne ledare, eller som jag kallar honom Kim, att göra mig en tjänst och släppa Kenneth Bae fri”, skrev basketstjärnan.

Tweeten publicerades efter att en ledare i tidningen Seattle Times uppmanat Rodman att kräva Baes frigivning.