Familjen sköts ihjäl när de sov – pappan misstänks

Publicerad 2024-03-26

Ingunn, 53, Sander, 22, och Signe, 18,  hittades döda i bostaden.

En pappa i norska Ål misstänks ha haft ihjäl sin familj och sedan skjutit sig själv.

Nu har polisen gått ut med namnen på offren.

Signe, 18, Sander, 22, och Ingunn Slaatten, 53 hittades döda i sitt hem i lördags.

Polisen fick en orosanmälan vid 15-tiden i lördags. Den tonåriga dottern i familjen hade stämt träff med en kompis – men dök aldrig upp. Polisen åkte till familjens bostad för att kolla läget men bestämde sig för att inte gå in.

– Det är inte så att polisen direkt går in i en bostad utifrån en sådan anmälan, säger Ann Iren Svane Mathiassen på Sydöstra polisdistriktet till Verdens Gang.

Hittades döda

Men under kvällen har man fortfarande inte hört något från familjen. Vid 20-tiden tar polisen sig in i lägenheten. Där hittas alla fyra döda. Två av dem i två olika rum, enligt uppgifter till VG. Under tisdagseftermiddagen gick den norska polisen ut med identiteten på de tre offren, rapporterar VG.

Signe, 18, hennes bror Sander, 22, och deras mamma Ingunn Slaatten, 53.

Blommor nära bostaden där de fyra kropparna hittades.

Den preliminära obduktionen visar att de alla dog omedelbart. Norska polisen utreder nu händelsen som mord och självmord.

De tror att pappan har haft ihjäl sin familj och sedan tagit sitt eget liv.

Vapen beslagtagna

Ann Iren Svane Mathiassen uppger att allt tyder på att offren blivit skjutna medan de sov. Det finns inga tecken på att ett bråk har uppstått.

Polisen har beslagtagit flera vapen i bostaden, bland annat ett skjutvapen som tros vara kopplat till händelsen. Ett av motiven polisen utreder är en konflikt mellan föräldrarna.

I fredags hade Sander, 22, med sig en tårta till jobbet. Han skulle fylla år på måndagen och ville fira med sina kollegor. Dagen efter var han död.

– Han var en så naturlig glädjespridare. En kille med ett leende på läpparna, som alltid hade bra humör och hittade på roliga saker, säger mannens chef, Finn Arne Sundbrei till VG.

Sander, 22, tog med sig en tårta till jobbet för att fira sin kommande födelsedag.

Sidsel Katralen är försvarsadvokat åt den misstänkta döda mannen. Hon förklarar för NRK att man har rätt till ett försvar trots att man är död. Hon har framför allt en kontrollfunktion.

– Och då blir mitt jobb att följa utredningen, säger hon.

Dödsfallet i Ål är det fjärde fallet inom ett halvår i Norge då fler inom en familj dör.

Följ ämnen i artikeln