Har varit en ledande nynazist

Publicerad 2013-07-04

Den 36-årige mannen har barn med tre olika ­kvinnor - samtliga har ­polisanmält honom.

Han har två gånger dömts för grov kvinnofridskränkning.

– Han är en man som ­hatar kvinnor, säger en bekant till mannen.

Under 1990-talet klassades den nu 36-årige mannen som en av Sveriges högst uppsatta nynazister. Han var då en ledande person för en nynazistisk organisation men hoppade av under början av 2000-talet.

Redan som 17-åring dömdes han, tillsammans med flera andra skinnskallar, för en brutal misshandel i Trollhättan. Totalt förekommer han vid över 20 tillfällen i belastningsregistret.

Har tre barn

Mannen har barn med tre olika kvinnor. Två av förhållandena slutade med att han dömdes till fängelse för grov kvinnofridskränkning. I det tredje förhållandet dömdes han till fängelse för misshandel efter han slagit 20-30 slag mot hennes ansikte.

När ett fjärde förhållande tog slut 2006 slog han sönder sambons pappas bil och dömdes att betala ett högt skadestånd till pappan.

Beskrivs som populär

Av personer i hans närhet beskrivs 36-åringen som beräknande och intelligent. Han beskrivs som väldigt populär bland kvinnor.

– Han kan vara världens trevligaste kille och man kan inte tro att han är dömd för de brott som han är. Men så kan det slå över på en sekund och då blir han våldsam. Sedan visar han ingen ånger eller skuldkänslor, säger en bekant till mannen.

En kvinna som är uppväxt i samma område som 36-åringen beskriver ­honom också som charmig och intelligent.

– Men redan när man var liten så var man rädd för honom. Han kunde göra vad som helst utan för­varning, säger kvinnan.

Alla de tre kvinnor som mannen har barn med har i olika omgångar ansökt om antingen besöksförbud ­eller kontaktförbud.