Så gör du en perfekt pannacotta

Ayla Canpunars bästa tips för att lyckas

En perfekt pannacotta ska vara krämig, len och ha en riktigt god vaniljsmak.

– Det är den ultimata desserten, säger Ayla Canpunar som här ger sina fyra bästa tips på hur du lyckas.

För Godare-profilen Ayla Canpunar är en krämig pannacotta den perfekta desserten när du ska ha middagsbjudning.

Den är klar på under 10 minuter och går att variera i oändlighet med olika toppings. Som en sötsyrlig bärkompott. Smält choklad. Eller goda smörstekta kaneläpplen.

– Man kan dessutom förbereda pannacottan kvällen innan, in i kylen och så är det bara att ta fram den när det är dags att servera, säger hon.

I klippet visar hon:

  • Hur du får den bästa vaniljsmaken
  • När du helst ska ha i vaniljfröna
  • Hur du undviker att gelatinet skär sig
  • Hur du får pannacottan krämig och len

– Snälla, testa det här. Ni kommer inte att ångra er, säger hon.

Ayla Canpunar
Ayla Canpunar

Matglädje med Ayla

Vill du ha mer inspiration från Ayla? I säsong två av Godare-programmet ”Matglädje med Ayla” bjuder hon bland annat på fried chicken i foccaciabröd, krämig äggröra, familjevänlig texmex och fluffiga pannkakor.

”Matglädje med Ayla” ser du på tv-kanalen Godare och här.

Publisert:

LÄS VIDARE