Citrusbakad harissalax ur boken ”Vinter hos Wood”.
Foto: Nordstedts
Citrusbakad harissalax ur boken ”Vinter hos Wood”.

Citrusbakad harissalax

3,3 (24 röster)

Middagstips

Det här är en rödgyllene rätt som är både festlig och enkel, med härlig syra från den nordafrikanska chilipastan harissa.

Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.

Lax med citrus och harissa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 900 g lax, en ja?mntjock mittbit utan skinn
  • 1 st apelsin, skivad
  • 0.5 citron, skivad
  • Marinad

  • 3 msk harissa
  • 1 st apelsin, zest och saft
  • 0.5 st citron, zest och saft
  • 1 bit ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 dl olivolja
  • Till servering

  • 2 vårlökar, skivade
  • 1 msk koriander, hackad

Gör så här

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE