Så gör du italiensk tomatsås till pizza
Originalreceptet med bara fyra ingredienser
En god tomatsås gör underverk för pizzan. Här visar pizzabagaren Davide Di Bella hur du gör den som en riktig italienare.
– Det viktigaste är kvalitén på tomatsåsen, säger han i klippet.
Inget går upp mot en riktig, klassisk italiensk tomatsås. Sötman från tomaterna, lenheten från olivoljan och fylligheten från färsk basilika – kan det bli bättre?
– Vi köper inte färdiga krossade tomater på burk utan vi krossar dem för hand i en skål, säger pizzabagaren Davide Di Bella i klippet.
Förutom de få veckor man kan skörda egna eller köpa närodlade färska tomater så görs alltid en bra tomatsås på hela, skalade, tomater på konserv. I alla fall om man bor i Sverige.
– Jag använder San Marzano-kvalitet på tomaterna.
I klippet visar han, tillsammans med krögaren Gustav Öhnfeldt, hur enkelt du får till en perfekt hemmagjord tomatsås till pizza.
– Det är så här jag gör såsen hemma i Italien, säger Davide.
Recept italiensk tomatsås till pizza
Ingredienser
- 1 kg san marzano-tomater på burk, eller andra tomater, skalade
- 10 g salt
- 2 msk olivolja
- 8 basilikablad , hela
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Pizzabagaren: Så väljer du bästa pizzaosten
Friterad pizzadeg med nutella
15 min
De sju värsta förolämpningarna mot italiensk mat
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Nyttiga hemgjorda godisremmar
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Lättlagade chokladbollskakan





20 min
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Felet som alla gör med tomatpuré
Teriyakisås på bara fyra ingredienser
Se våra mest gillade recept
Glögg-spritz – festligt och bubbligt





2 min