Så gör du italiensk tomatsås till pizza
En god tomatsås gör underverk för pizzan. Här visar pizzabagaren Davide Di Bella hur du gör den som en riktig italienare.
– Det viktigaste är kvalitén på tomatsåsen, säger han i klippet.
Ingredienser
- 1 kgsan marzano-tomater på burk, eller andra tomater, skalade
- 10 gSalt
- 2 mskolivolja
- 8 basilikablad , hela
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.