Uppdaterad 2018-10-18 | Publicerad 2018-10-17

Vita hästen vann mot Modo.

En total islossning i andra perioden räckte.

Vita Hästen skrällde mot serieledarna Modo och tog säsongens andra trepoängare.

Det var inte mycket som talade för Vita Hästen när serieledarna Modo gästade. Bortalaget hade bara kammat noll en enda gång på årets första nio matcher medan Vita Hästen stod med en enda tre poängare i tabellkolumnen på tio försök.

Och även om Cristopher Fish nätade för hemmalaget redan efter 24 sekunder var känslan densamma efter första perioden. För Modo både kvitterade och tog ledningen inom loppet av 1,17 i slutskedet av öppningsakten. Jonathan Johnsons 1–1 kom i fem mot tre och Anton Karlströms 1–2 precis när Vita Hästen blivit full styrka.

Powerplay avgjorde

Men frågan är om inte andra perioden är årets bästa för Vita Hästen. Anton Danielsson kvitterade på ett dragskott i en omställning innan Henrik Rommel gjorde 3–2 i powerplay.

Sedan var det Vita Hästen som fick chansen i fem mot tre och de tog den fullt ut. Jesper Samuelsson gjorde 4–2 i fem mot tre och 40 sekunder senare satte Simon Krekula 5–2.

Matchen slutade till slut 6–3 och Modo får därmed se förstaplatsen i tabellen försvinna tillbaka till AIK.

Modo var inte ensamma bland topplagen om att ha en tung kväll. Tabelltrean Oskarshamn förlorade med 1–4 hemma mot Karlskoga efter bland annat två mål av Fredrik Höggren.

Och även om AIK vann med 6–5 efter straffar borta mot Västerås känns det nog mer som en poängförlust än en vinst för serieledaren. Simon Fernholm gjorde nämligen 5–4 i en svängig match med bara 2,10 kvar att spela, därefter hade AIK flera chanser att sätta 6–4 i öppen kasse. I stället kvitterade Sebastian Benker i spel sex mot fem med 38 sekunder kvar.

Avgörande straffen för AIK satte Eric Castonguay.

– Det var ingen perfekt match, men det är en seger, säger han i C More.