Hemligheten bakom målfirandet

Publicerad 2018-10-17

UPPSALA. Lagkapten.

Och veteran.

Då bjöd Martin Karlsson, 27, på ett klassiskt junior-jubel när han gjorde mål mot Almtuna.

– Jag har bränt så många chanser hittills under säsongen och nu är nollan i målprotokollet spräckt, säger Karlsson.

Leksands IF

Det blev en rivstart på matchen mellan Almtuna och Leksand i Gränby Ishall.

Redan efter 12:39 ledde Leksand med 3–1 efter att Anton Karlsson gjort två mål för masarna och samt Tobias Forsberg gjort säsongens första mål för Leksand. Men det var faktiskt hemmalaget som tog ledningen, i boxplay, när Erik Santesson tagit till vara på en av alla märkliga sargstudsar i arenan och tryckte in pucken i öppet mål bakom Axel Brage.

Det var en mycket bra inledande period av Leksand och CMores expertkommentator Harald Lückner hyllade laget:

– Bästa jag sett Leksand hittills. Almtuna har svårt att hänga med sa den rutinerade ishockeyexperten.

Och det hann även bli 4–1 till Leksand efter att lagkaptenen Martin Karlsson gjort ett snyggt mål där pucken gick in i Almtuna-målvakten Arvid Ljungs första kryss.

Noterbart är att Karlsson jublade som att han vunnit tv-pucken, eller avgjort en play off till SHL, efter målet. Han junior-hoppade upp på plexit efter fullträffen och skrek till Leksandsklacken på ståplatsen.

– Första krysset är alltid ledigt. Och det var så oerhört skönt att sätta dit pucken. Jag har väntat på första målet och bränt många chanser. Sedan såg jag fansen bakom plexit och ville jubla med dem, säger Karlsson, som håller med om att det var Leksands bästa match för säsongen.

– Som helhet var det så, säger han.

Den andra perioden fortsatt i samma trend som den första.

Leksand hade mest puck, mest målchanser och flest skott mot motståndarmålvakten, som efter 4–1 till Leksand blev Oscar Fröberg. Hela 28–8 till Leksand i skott efter 40 minuter.

Matchen punkterades i sista akten när Anton Karlsson gjorde 6–2 efter assist från hockeyallsvenskans poängkung, Oscar Lang. Det var lille Langs tredje poäng i matchen och nu leder han ligan på 15 poäng.