Publicerad 2014-10-24

Karlstad/Stockholm. Utbytt senast och när Mikael Tellqvist jagade revansch mot Färjestad kom nästa smäll.

Efter två perioder tvingades målvaktsstjärnan kliva av skadad.

– Det kändes som någon stack en kniv i mig, säger han till Sportbladet.

Senast mot Frölunda föll Djurgården stort med 6-0. Då fick en besviken Mikael Tellqvist kliva av efter bara åtta minuter.

– Det var "Säckens" beslut helt och hållet. Jag skulle aldrig byta ut mig själv, sa "Tellan" då.

I dag var han tillbaka i målet och ute efter tre viktiga poäng i botten av tabellen.

Klev av inför sista

Seger blev det, bland annat efter att David Rundqvist passande nog debutmålat mot klubben där hans pappa Thomas är legendar, men inte heller den här gången kunde Djurgårdens stjärna fullfölja matchen. Efter två perioder klev han av med synbara smärtor. In kom Mantas Armalis som briljerade med två fina räddningar i slutet av matchen när FBK jagade kvittering.

Tellqvist ville inte berätta om var skadan sitter, men berättar att det var en smärtsam kamp i andra perioden innan han bröt matchen.

”Försökte kriga på”

– Det hände i den första perioden. Det kändes som att någon stack en kniv i mig men jag försökte kriga på.

Hans Särkijärvi var också förtegen, men räknar inte med "Tellan" i morgondagens match.

– Han har åkt på en lättare skada. Tveksamt om han spelar nästa match men någon längre frånvaro lär det inte bli, säger Dif-tränaren.

Mikael Tellqvist hyllade inhopparen Armalis:

– Armalis gjorde riktigt bra när han kom in. Jag är stolt över honom.

Även backen Alexander Falk fick avbryta matchen efter en tackling från Ole-Kristian Tollefsen.