Bytte målvakt efter åtta minuter – sen fortsatte krossen

Publicerad 2014-10-22

Efter 7,49 och 0-2-underläge bytte Hans Särkijärvi ut Mikael Tellqvist.

Efteråt var det en besviken Dif-målvakt.

– Det är klart jag blev sur, men resten får du ta med "Säcken", säger han till Sportbladet efter 0-6-förlusten mot Frölunda.

Mikael Tellqvist har med rätta kallats Djurgårdens absolut viktigaste spelare inför SHL-återkomsten. Hemvändaren har radat upp jättematcher som räddat mängder av poäng till klubben så här långt.

Men i dag tog det tvärstopp.

"Skillnaden frapperande"

Frölunda kom ut och körde över hemmalaget i inledningen av matchen. Först satte ex-djurgårdaren Robin Figren 1-0 på assist från Hovetbekante Mattias Janmark och efter 7,49 utökade Max Görtz ledningen till 2-0 på ett direktskott mellan benen på Dif-målvakten.

– Skillnaderna i spelnivå är frapperande, säger C Mores Petter Rönnqvist.

Det tyckte Dif-tränaren Hans Särkijärvi också när han tog time out och bytte ut givne förstekeepern Mikael Tellqvist.

"Säckens beslut"

Men det blev aldrig särskilt mycket bättre. En annan ex-djurgårdare, Erik Gustafsson, satte 3-0 från blålinjen i andra perioden innan Mattias Janmark och Nicklas Lasu och Oscar Fantenberg petade in varsitt i tredje perioden till slutresultatet 6-0.

– Vi räcker inte till i dag, vi mötte ett klart bättre lag, säger Hans Särkijärvi.

Utbytte Tellqvist var märkbart besviken:

– Det var "Säckens" beslut helt och hållet. Jag skulle aldrig byta ut mig själv.

Har du blivit utbytt så tidigt tidigare?

– Ja självklart. Det här är inget rekord, jag har blivit utbytt efter 1,5 minuter förut.

Tycker du man kan lasta dig för målen?

– Nej, det var nog för att väcka laget, men självklart kunde jag gjort det bättre.

Frölunda toppar tabellen

Segern är Frölundas femte raka och efter tretton spelade omgångar toppar Roger Rönnbergs mannar nu tabellen med sina 29 poäng.

– Det var en underbar spelglädje idag, det var längesen vi var så pigga och alerta, säger Roger Rönnberg.

Robin Figren var också supernöjd efter att ha satt sitt första mål för säsongen och haft en strålande kväll med sin kedja:

–  Det har varit lite ojämnt, men det är fortfarande lite en ny romans. Vi är fortfarande nykära. Och i dag funkade det jäkligt bra, säger han.