Janne Jalasvaara

Här kommer ett besked Timrå inte ville ha.

Janne Jalasvaara, 34, stängs av i tre matcher efter en crosschecking mot huvudet på en Oskarshamnspelare.

Han får dessutom böta 15 000 kr.

Det var efter 4.22 i den andra perioden som händelsen inträffade. I matchen valde domarna att ta ut Jalasvaara i två minuter för en hög klubba. Men de valde samtidigt att skicka vidare ärendet till disciplinnämnden för en granskning.

Nu har domen fallit.

Janne Jalasvaara fälls för en checking to the head och får dessutom betala 15 000 kronor i böter.

”Avsikt var att boxa ut”

Men 34-åringen tycker att det hela är en olyckshändelse.

– Jag hamnar i närkamp framför mål och vill boxa ut motståndaren. I detta moment styrs min klubba på motståndarens höger handske och far upp i ansiktet på spelaren. Min avsikt var att boxa ut, inte att cross checka min motståndare i huvudet! Jag anser det var en olyckshändelse!

En, minst sagt, tung smäll för Timrå som förlorade gårdagens match och som dessutom fick se Johannes Salmonsson bars ut på bår med en befarad huvudskada.

Oskarshamn vann matchen med 3–2 efter förlängning och kvitterade därmed matchserien till 1–1.