Nytt superdrama – nu med seger för Oskarshamn

Publicerad 2019-03-29

Fyra underlägen i onsdags, två ytterligare i Oskarshamn. Åter kvitterade Timrå i slutsekunderna och fick till en förlängning – igen.

Men den här gången avgjorde Jonas Engström superdramat för Oskarshamn.

– Det är grymt. Det var starkt av oss att komma tillbaka, säger matchvinnaren till CMore.

Om det var öppna spjäll, målchanser och mål i den första matchen i direktkvalet till SHL mellan Oskarshamn och Timrå så blev det mer tillknäppt i match två under fredagskvällen, nu i Be-Ge Hockey Center hos den allsvenska överraskningen.

Det dröjde till tre minuter in i den andra perioden innan Oskarshamn fick utdelning för sin offensiv. Joakim Hilding tryckte in en retur efter skott från Oskar Nilsson.

Svedberg storspelade

Hemmalaget tryckte på rejält i jakten på en 2–0-ledning men i det läget höll målvakten Niklas Svedberg Timrå i matchen.

Gästerna drabbades dessutom av en tuff och otäck skada när matchvinnaren i förlängningen från den första matchen, Johannes Salmonsson, oturligt knockades i slutet av den andra perioden.

Det var otrevliga bilder när en mycket groggy Salmonsson försökte hjälpas av isen tills en bår kom in i stället.

Spelmässigt blev utvecklingen en repris av den första matchen. Efter fyra underlägen i den första matchen kvitterade återigen Timrå, även i den här tillställningen.

Mitt i den sista perioden (52.17) gjorde Filip Hållander 1–1 för SHL-laget.

Oskarshamn fortsatte att ösa på inför 3 275 åskådare i den slutsålda hemmahallen. Jonas Engström var iskall när han fångade upp en retur från Svedberg, drog bort Timråmålvakten och la vackert in 2–1 (57.26) i tomt mål och matchen såg ut att gå mot en hemmaseger.

Kopia av match ett

Men otroligt nog upprepade sig historien från match ett i detalj.

Timråtränaren Fredrik Andersson tog time out, ut med målvakten, spelade sex mot fem – kvitterade och fick till en ny förlängning.

Anton Wedin tog fart till höger och spelade in framför mål. Där tog pucken på Oskarshamns Anton Björkman och styrdes in i eget mål till 2–2 med 39 sekunder kvar till slutsignalen.

Det blev alltså ännu ett sudden death mellan de här två oskiljaktiga lagen.

I den avgjorde Oskarshamns lagkapten Jonas Engström när han tryckte in sitt andra mål för kvällen, 3–2 i bortre krysset från nära håll, 7.01 in i förlängningen.

– Vi vågade att fortsätta att spela och det var skönt att det bar frukt den här gången, säger Engström till CMore direkt efter avgörandet.

3–2-segern för Oskarshamn innebär att det står 1–1 efter två matcher som båda gått till förlängning.

Trodde inte sina ögon

Det var stort jubel i hemmalagets omklädningsrum efter segern.

– Fantastiskt kul, men också lite lättnad, säger Oskar Nilsson till Sportbladet.

I onsdags menade han att Timrå hade ”äckligt flyt” som kvitterade fyra gånger och sedan vann i sudden.

Vad kände du den här gången när historien var nära att upprepa sig?

– Det var ännu värre. Jag trodde inte mina ögon när de gjorde 2–2 via en av våra spelare strax före slutsignalen. Det var otroligt.

– Det är ett styrkebesked att vi orkar komma tillbaka efter att ha åkt på det, säger Nilsson.

Oskarshamnsbacken ser positivt på fortsättningen:

– Vi har fört spelet i två matcher, skapat fler chanser. Fortsätter det så här så talar allt för att vi kommer få mer utdelning med mål och fler chanser i power play. Men jag tror också att det kan bli en lång matchserie, säger Oskar Nilsson.