Förre Liverpool-profilen sågar Bolts fotbollskarriär

Markus Babbel: ”Kan inte ta det seriöst”

avDaniel Sörensen

Publicerad:

Är fotbollsspelaren Usain Bolt en bluff?

Enligt den förre Liverpool-backen Markus Babbel är jamaicanens närvaro i Australien enbart i PR-syfte.

– Jag har sett honom spela. Med all respekt: det kommer inte att räcka på hundra år, säger han.

Usain Bolts fotbollskarriär är verkligen i ropet – trots att han ännu inte har lyckats spela till sig ett proffskontrakt ännu.

Efter sina två mål för det australiska laget Central Coast Mariners (som han provtränar med) mot Macarthur South West United började intresset för jamaicanen öka i fotbollsvärlden.

Hans agent Ricky Simms avslöjade nyligen att hans klient avböjt ett kontraktsförslag från maltesiska mästarna Valletta FC.

– Usain vill inte gå vidare med det här Malta-erbjudandet. Att Usain spelar fotboll genererar ett ordentligt intresse. Vi får regelbundet in liknande erbjudanden, berättade han.

Foto: Daniel Kopatsch / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Markus Babbel sågar Bolts fotbollskarriär

Uttalar sig i schweizisk press

En som inte imponeras av den före detta sprintkungens framfart är den förre Liverpool- och Bayern Münchenprofilen, tillika Western Sydney Wanderers-tränaren, Markus Babbel, 46.

Tysken har tidigare varit tränare i Schweiz och Luzern, och han uttalade sig om livet i Australien i schweiziska tidningen Blick. Då passade han på att såga Bolts fotbollskarriär.

– Som en PR-aktion är det sensationellt. A-League får mycket uppmärksamhet från honom. Men helt ärligt så kan jag inte ta det seriöst, säger han.

”Skulle känna mig lurad”

Trots de dubbla målen häromveckan tror inte Babbel att man kan förvänta sig att Bolt ska fortsätta att dunka in mål. Han ifrågasätter den 32-åriga jamaicanens kvaliteter på planen.

– Jag har sett honom spela. Med all respekt: det kommer inte att räcka på hundra år. Som spelare skulle jag känna mig lurad, säger han.

Usain Bolt har provtränat med Central Coast Mariners sedan augusti, men han har fortfarande inte fått ett konkret kontraktsförslag på bordet.

Se stormatcherna på Sportbladet.se 00:48
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM