Bolt målskytt för Mariners – kan nu ställas mot Toivonen

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Från dominant mästarsprinter till målgörande fotbollsspelare i Australien.

Usain Bolt, 32, gjorde sina två första mål i dag i en träningsmatch för sitt Central Coast Mariners.

– Att göra två mål i min första start, det är en härlig känsla, säger han till BBC.

Behövs det ens en resumé över jamaicanen Usain Bolts otroliga sprintkarriär?

Ni får den ändå. Åtta OS-guld, elva VM-guld och mängder av världsrekord.

Trots att han under många år var tämligen ohotad i toppen har det länge varit tydligt att 32-åringen har haft drömmar om att lyckas även inom en annan idrott.

Foto: PETER PARKS / AFP
Usain Bolt.

– Det har varit min dröm att spela professionell fotboll och jag vet att jag kommer att behöva jobba väldigt hårt för att uppnå den nivån som krävs i A-League, sa han själv efter att det stod klart att han skulle får provspela med australiska Central Coast Mariners.

”Välkomnar Usain med öppna armar”

Dessförinnan hade han tränat med norska Strömsgodset, tyska Borussia Dortmund samt sydafrikanska Mamelodi Sundowns – utan att spela till sig ett riktigt kontrakt.

Under sommaren dök möjligheten upp att träna med Central Coast Mariners. Han har varit i landet och tränat sedan augusti.

– Vi vill bygga ett lag som kommer vinna matcher och förhoppningsvis kan Usain hjälpa oss med det här uppdraget. Vi välkomnar Usain med öppna armar, sa klubbens ordförande Shaun Mielekamp när Bolt anlände.

Kan ställas mot Toivonen

Nu har han för första gången skrivit in sig i målprotokollet för en professionell fotbollsklubb. I Mariners träningsmatch mot Macarthur South West United gjorde Bolt två mål i 4–0-segern.

I den andra halvleken fyllde han på lagets ledning genom att göra både 3–0 och 4–0, och givetvis firade han med sin patenterade ”blixt-gest”. Efter matchen var han nöjd med sin prestation.

– Jag är glad att jag fick komma hit och visa världen att jag utvecklas. Jag gör allt för att bli en Mariner, att spela mitt bästa och komma med i laget, säger han enligt BBC.

Den australiska ligan, A-League, startar den 19 oktober och det är fortfarande inte helt klart om Usain Bolt får något kontrakt med klubben.

Om han blir en del av Mariners permanenta trupp har vi ett spännande möte mot Ola Toivonen och hans Melbourne Victory FC att se fram emot under säsongen.

Idrottarna som tjänar mest 00:30
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM