Svenskarnas dröminhopp – bjöd på mål och assist

Publicerad 2018-02-15

Ajdarevic blev målskytt efter en minut på planen.

Det blev en lyckad svenskkväll på flera Europa League-arenor.

Både Astrit Ajdarević och Emil Forsberg fick göra inhopp i sina respektive matcher – och de tog verkligen tillvara på chansen.

AEK Aten hade en tuff hemmamatch mot Dynamo Kiev i kvällens sextondelsfinal i Europa League. Det svenska nyförvärvet Niklas Hult fanns inte med på planen för det grekiska laget – däremot fick en annan svensk en nyckelroll i matchens slutskede.

Den gamle Örebro- och Standard Liége-mittfältaren Astrit Ajdarević fick hoppa in i matchminut 79. Minuten efter hade han kvitterat för sitt AEK Aten.

Ajdarević höll sig kvar i straffområdet efter en frispark som fastnade i muren. På det efterföljande inlägget var det bara att sätta dit pannan. 1–1-målet firade svensken genom att glida på knä ut mot ena hörnflaggan.

Forsberg assisterade Werner

I Neapel höll sig en annan svensk framme när tillfället bjöds. Emil Forsberg, som varit skadad en längre tid, fick göra comeback när hans RB Leipzig spelade mot Napoli. Tyskarna vann matchen med 3–1 och ”Foppa” fick drygt tio minuters speltid.

I matchens sista anfall serverade svensken skyttekungen Timo Werner som vinklade in bollen i nät. Assistkungen Forsberg fick tag på bollen på egen planhalva och fullföljde kontringen med bästa möjliga utgång.

Emil Forsberg fick också fira i comebacken.