Uppgifter: Hiljemark borta resten av säsongen

avMichael Wagner

När Genoa 0–2-förlorade mot Milan i Serie A under måndagseftermiddagen saknades landslagsmittfältaren Oscar Hiljemark, 26, i hemmalaget.

Enligt vad Sportbladet erfar från italienska uppgifter måste Hiljemark genomgå en höftoperation och riskerar att bli borta resten av säsongen, våren ut.

Oscar Hiljemark har spelat i Genoas 17 av 19 ligamatcher den här säsongen och varit ordinarie i tränaren Cesare Prandellis startelvor.

Men landslagsmitttältaren har lämnat de båda senaste ligamatcherna före nyår i förtid, i 77:e respektive 58:e minuten.

Enligt italienska uppgifter som Sportbladet tagit del av har 26-åringen, som sedan återkomsten till Genoa för ett år sedan hittat tillbaks till formen, plågats av skadeproblem den senaste tiden.

Inför återstarten av ligaspelet och eftermiddagsmatchen under måndagen mellan Genoa och Milan på Stadio Luigi Ferraris i Genua meddelade tränare Prandelli att Hiljemark inte skulle finnas tillgänglig på grund av skada.

Enligt Sportbladets uppgifter har Hiljemark undersökts och man har konstaterat att han drabbats av en höftskada som måste opereras.

Rehaben gör att landslagsmittfältaren med stor sannolikhet är borta från spel fram till sommaren och missar därmed vårens spel i Serie A och landslaget EM-kvalmatcher.

Efter 0–2-förlusten mot Milan bekräftade Genoatränaren Cesare Prandelli Sportbladets uppgifter.

Oscar Hiljemark har haft problem med höftskadan i ett par veckor, har undersökts i Sverige och återvänder till Sverige under de närmaste dagarna för att genomgå en höftoperation, berättade Prandelli för italiensk media.

Milan vann, 2–0, mot ett Genoa som utan Hiljemark och Krzysztof Piatek (på väg till Milan) riskerar att bli indraget i bottenstriden.

Målskyttar för Milan var Fabio Borini (73) och Suso (83).

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM