Rosengård räddades av självmål

avErik Karlsson

Rosengård såg ut att få lämna Ryssland tomhänta efter en långresa.

Men i sista minuten räddades man av ett Ryazan-självmål och kopplar därmed ett järngrepp om avancemang i Champions League.

– Det var i kategorin välförtjänta självmål, säger tränaren Jonas Eidevall.

Rosengård tog sig via Stockholm, Moskva och tre timmar i buss till ryska Ryazan för Champions Leagues första utslagsomgång, 16-delsfinalen.

Ett lag som Rosengård slog ut i samma runda för fyra år sedan - med lätta 5–1.

Ändå varnade Anja Mittag för motståndet inför match i dag.

Foto: Youtube

Seger bakom målet

– Det är ingen lätt motståndare. De spelar väldigt tufft och aggressivt. Och det har skett rätt stora förändringar och det här blir definitivt inte någon "walk in the park”, sa hon till Sydsvenskan.

Och hon fick rätt. Länge såg det ut som att Rosengård skulle få lämna tomhänt från den ryska utflykten. Caroline Seger var länge närmast med en nick i ribban efter timmen spelad. Men i sista ordinarie spelminuten kom det förlösande segermålet.

Ett långt inlägg hittade till Caroline Seger som nickade den vidare in framför mål där inbytta Anna Belomyttseva skallade in bollen i eget mål.

– Det är av sekundär betydelse hur målet gick till, det är ändå ett självmål som föregås av bra prestationer, vi har spelare där som tvingar Ryazan att agera. Det tillhör kategorin välförtjänta självmål, säger tränare Jonas Eidevall som drog en lättnadens suck.

– Det betyder jättemycket, att spela 0–0 borta i Champions League är inte bra. Det hade varit ett vanskligt läge, säger tränaren Jonas Eidevall.

”Gropigt och svårhanterad”

Eidevall hyllade framför allt laget försvarsspel som bara släppt in ett mål sedan sommaruppehållet. Målvakten Zecira Musovic var också imponerad av lagets försvarsspel.

– (Elena) Danilova är en riktigt bra forward som man måste ha ständig koll på och vi gör det absolut bra som håller koll på henne, säger Musovic som var lättad över segern på en gropig plan.

– Ja, den var i dåligt skick, väldigt gropig och svårhanterad. Men det är en charm i det hela att man inte alltid spelar på perfekta planer. Nu har vi skapat jättebra förutsättningar för att avancera.

Returen spelas den 26 september i Malmö.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM