Kostsam seger – inhopparen hjälte efter misstag

Publicerad 2018-09-08

Lisa-Marie Utland och Caroline Seger tog till vara på två försvarsmisstag av Djurgården när Rosengård tog tung hemmaseger.

Men segern blev kostsam.

Redan efter 25 minuter bars den kroatiska stjärnan Iva Landeka ut på bår med en fotledsskada.

FC Rosengård gjorde vad de behövde i guldstriden mot Djurgården på hemmaplan när de vann med 2–0 i en tuff och tät tillställning.

Men trepoängaren kan komma att bli kostsam.

Efter knappa 25 minuter gick Iva Landeka – åtta mål och tre målgivande passningar den här säsongen i damallsvenskan – i gräset efter en duell nere vid offensiv hörnflagga.

Seger målskytt

Efter ett par minuters vård fick hon sedan bäras ut på bår.

– Iva har varit viktig för oss så jag hoppas inte skadan är allvarlig. Men det är klart att nästa Champions League-match är i stor fara, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till TT.

Landeka ska röntgas innan man vet hur allvarlig hennes skada i fotleden är.

– Iva har varit viktig för oss så jag hoppas inte skadan är allvarlig. Men det är klart att nästa Champions League-match är i fara.

In i hennes ställe kom Lisa-Marie Utland.

Norskan hann bara vara på planen i ett par minuter innan hon blev målskytt efter att Michaela Wilhelmina Alida van den Bulk misslyckat med ett hemåtpass till målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir.

I den andra halvleken satte Carolin Seger 2–0 och spiken i kistan efter ett nytt bortamisstag, denna gång från målvakt Gunnarsdottir.

Segern innebär att Rosengård skuggar Göteborg i tabellen, en poäng bakom med sex matcher kvar att spela.