Marathonmatchen: avgör för FBK efter 117 minuter

Färjestad slog HV71 i tidernas näst längsta match

Publicerad 2019-03-30

117 minuter och en sekund.

Efter tidernas näst längsta svenska slutspelsmatch avgjorde Oskar Steen kvartsfinalen mot HV 71 för Färjestad.

– Jag tror aldrig att jag varit såhär trött efter en match, säger han till C More.

Färjestad slog HV71 med 3–2 efter avgörande mål av Oskar Steen i en kvartsfinal som kryllade av märkvärdiga händelser.

Vill ni ha ett axplock?

Michael Lindqvist bröt sin måltorka i slutspelet, den oftast bänkade Sebastian Wännström sköt två mål, FBK fick ett mål i förlängningen bortdömt när HV var ute i omklädningsrummet och hemmalaget tog två utvisningar i rad för att ha haft sex utespelare på isen.

Det mest anmärkningsvärda kom ändå att bli själva matchen.

Dess längd.

Näst längst någonsin

För efter att Nils Anderssons självmål i period fyra dömts bort följde en mållös period fem. Dödläget höll i sig en bit in i sjätte perioden, vilket förde in matchen på topp fem-listan över de längsta i svensk elithockeys historia.

Efter 104 minuter passerades Växjö–Frölunda från 2015.

Strax efter var också AIK-Skellefteå (2012) och Timrå–Leksand (2003) passerade.

Klockan tickade bort mot tidernas nattmangling, den furiösa 119-minuterstillställningen mellan Leksand och Färjestad från 1997.

”Nästan spelat två matcher”

Då tog Oskar Steen pucken i offensiv zon och satte 3–2 i vad som alltså blev tidernas näst längsta svenska hockeymatch i högstaserien.

En pustande och flåsande matchhjälte såg själaglad ut i segerintervjun.

– Det överlägset skönaste jag någonsin gjort. Det är underbart. Jag tror aldrig att jag varit såhär trött efter en match. Vi har nästan spelat två matcher nu, så klart att jag är trött. säger Steen till C More.

Färjestads målvakt Markus Svensson har naturligtvis aldrig haft så mycket istid i en match förut. Han sätter ord på vilka konstiga konsekvenser marathonmatchen fick för honom.

– Jag hade sett fram emot att ha lite lördagsmys hemma, men det blev lite mindre än beräknat, säger han till C More.

Färjestad leder med 3–2 i matcher. Nästa möte är på måndag.