Osannolika scenerna – HV återvänder ut på isen

Publicerad 2019-03-30

Övertygade om att de hade förlorat lämnade HV 71 isen och började byta om – då dömdes Färjestads segermål bort.

FBK avgjorde sedan kvartsfinalen i slutet av sjätte perioden.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger C Mores kommentator Lasse Granqvist.

Färjestad BK

Allt verkade vara över.

Efter 2–2 vid full tid och en kvart spelad av förlängningen sköt Färjestads Jens Westin via HV-backen Nils Andersson och in i mål. Publiken jublade, hemmalaget firade att de gått upp i 3–2-ledning i matchserien, att de var en seger från sin första semifinal sedan 2014, medan HV 71 släntrade ut till omklädningsrummet och började byta om.

Då videogranskade domarna målet.

”En riktigt snygg styrning”

På reprisbilderna syntes att Daniel Viksten hade kört in i målområdet med höger skridsko och kolliderat med HV-målvakten Jonas Gunnarsson, så målet dömdes bort.

För gästerna fanns inget annat att göra än att kränga på matchställen och återvända ut på isen.

– Det var härligt att få ett mål av mig bortdömt. Det tar jag alla dagar i veckan, säger Nils Andersson till C More och beskriver det bortdömda självmålet som ”en riktigt snygg styrning av mig”.

Den återupptagna förlängningsperioden blev mållös, precis som period fem. I sjätte perioden tog Oskar Steen pucken och satte 3–2 till Färjestad.

FBK leder med 3–2 i matcher. På måndag kan de bli klara för semifinal.