VNL: ”Ska inte behöva om jag inte vill”

Talar ut om mediebojkotten: ”Måste tänka på mig själv”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf, 24, nobbade medierna under förra landslagssamlingen.

Nu kommenterar han bojkotten.

– Jag tycker inte om när folk säger åt mig vad jag ska göra och inte göra, säger mittbacken till Viasat.

Det är inte bara i Manchester United som Victor Nilsson Lindelöf, 24, får rubriker.

Under den senaste landslagssamlingen med Blågult i början av september valde han och målvakten Robin Olsen, 28, att nobba medierna – och fick kritik.

– Att inte ställa upp för media och sådant är ju bara rent jävla trams. Är de med så får de köra hela vägen, annars kan de lika gärna stanna hemma, sa förre landslagsbacken Erik Edman i podcasten ”Ljugarbänken”.

Nu uttalar sig Lindelöf om bojkotten.

”Det är viktigast”

I en intervju med Viasat kommenterar han sitt beslut – och försvarar sig.

– Jag har inte varit irriterad utan jag måste alltid tänka på mig själv och vad jag vill göra. Om jag inte vill göra media en viss dag så ska inte jag behöva göra det. Det som är viktigast för mig är att prestera på fotbollsplanen, inte att jag ska stå och prata med media hela tiden, säger mittbacken, och fortsätter:

Foto: Viasat

– Det är det som är viktigast för mig, att jag ska kunna fokusera och göra det som funkar bäst för just mig. Jag trivs bäst när det är så. Jag tycker inte om när folk säger åt mig vad jag ska göra och inte göra. Jag gör det jag vill göra och sedan får man diskutera och prata och komma överens om olika saker, självklart, men i slutet av dagen måste jag tänka på mig själv och vad som fungerar bäst för mig. Senaste samlingen så ville jag fokusera på fotbollen och det är inget mer med det. Folk gör en större grej än vad det är.

”VNL” berättar att han knappt läser vad som skrivs i medierna.

– Jag läser nästan ingenting. Ibland kanske man vill läsa om kompisar och så, men nuförtiden öppnar jag sällan tidningarna. Ibland går jag in och läser nyheter, men nä, det är inte mycket. Jag använder inte min telefon så mycket, säger 24-åringen.

Härnäst för Sverige väntar landskamper mot Ryssland (Nations League) den 11 oktober och en träningsmatch mot Slovakien den 16 oktober.

Truppen presenteras på onsdag.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: