Öster kom tillbaka från 4–1 mot Helsingborg.

I går blev laget mästare i kavaj.

I dag såg Helsingborg ut att fira med en kross av Öster.

Då kollapsade HIF totalt och tappade 4–1 till 4–4 på fem minuter.

När Landskrona och AFC spelade 0–0 i går blev Helsingborg klara för allsvenskt spel 2019.

– Det känns magiskt. Vi har krigat för det här hela året. Vi har stora chanser att bli ett topplag i allsvenskan nästa år, jublade Darijan Bojanic.

I dag ställdes Bojanic mot sitt förra lag, Öster, och det blev en märklig tillställning.

Till en början såg det ut som att Helsingborg druckit lite för mycket skumpa, Öster förde matchen tydligt under den första halvtimmen. Men när Mohammed Abubakari böjde in 0–1 i andravågen på en hörna tog HIF över matchen.

Lite ologiskt fick Öster då utdelning när Simon Helg kvitterade på en tveksam straff precis före halvtidsvilan.

Galen avslutning

Men HIF fortsatte ösa på.

Under andra halvleks första kvart visade man allsvensk klass. Lagkapten Andreas Granqvist knoppade in 2–1 på frispark från Bojanic. Abubakari gjorde sitt andra till 3–1 innan en annan hemvändare, Rasmus Jönsson, satte 4–1 efter timmen spelad.

HIF hade 5–1 i kassen också men det blev bortdömt och i stället kollapsade man totalt. I 85:e minuten dundrade Mattias Pavic in 2–4 på ett distansskott och två minuter senare reducerade Dragan Kapcevic ytterligare till 3–4.

Och i matchens absolut sista sekvens fick Öster hörna. Liridon Silka slog den och hittade huvudet på Månz Karlsson som knoppade in 4–4 med matchens sista touch.