Vattenkaos i Brasilien – matcher skjuts upp

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-05-08

Satellitbilder på Gremios fotbollsarena i Porto Alegre i södra Brasilien, före (överst) och efter de omfattande regn och översvämningar som drabbat området och ställt till och med arenor under vatten.

Det går för dagen bara att ta sig fram med flytetyg som vattenskoter på elitklubbarna Internacionals och Gremios arenor i södra Brasilien.

Landets fotbollsförbund tvingas nu skjuta upp matcher, totalt tio, för tre av elitlagen från regionen. Förutom Internacional och Gremio gäller det även Juventud. Omfattande regn, med enorma översvämningar på det, gör att det inte är möjligt att spela fotboll i delstaten Rio Grande do Sul.

Storstaden Porto Alegre står under vatten och det är där Internacional och Gremio har sina arenor. Och även om arenorna vore spelbara går det inte att ta sig dit för andra lag eftersom flygplatsen, många hotell och vägar också är översvämmade.

Över en miljon människor är drabbade hittills i delstaten och en femtedel av dem har tvingats lämna sina hem och bor nu i skolor, idrottshallar och andra tillfälliga boenden. Enligt meteorologerna väntas ännu mera regn de närmaste dagarna.