Svensk förlust på lurig is i curling-VM

Uppdaterad 2019-07-04 | Publicerad 2017-04-03

Curling. Efter två raka segrar blev det förlust för Sverige i den tredje matchen i curling-VM.

Kanada vann den jämna matchen, på den svårspelade isen, med 8-6.

Lag Niklas Edin ledde med 4-2 efter fyra omgångar. Kanada kom tillbaka och matchen bytte skepnad efter kanadensisk kvittering sjätte omgången.

"De satte lite fler avgörande slag i andra halvan av matchen, det blev avgörande. Vi började mycket, mycket bättre och hade rejäl press de första sex omgångarna", säger Christoffer Sundgren till curlingförbundet.

Kanada obesegrat

I omgång sju till nio var det lag Edin som hamnade i olyckliga lägen och samtidigt var inte de små marginalerna på deras sida. Avgörande blev två tappade poäng i nionde omgången.

"Vi börjar matcherna grymt bra men behöver vara lite mer på hela vägen", säger Sundgren.

Hemmanationen Kanada är det enda laget som efter tre omgångar är obesegrat i VM i Edmonton.

Niklas Edin tycker att det har varit svårt med isen i VM-arenan, han säger att den är för frostig.

– Den är lurig, så det gäller att sätta slagen bra rent tekniskt, sade Edin efter söndagens första match mot Tyskland (8-2-seger).

Vila ett medvetet val

Edins lag är världsetta efter sex segrar på världstouren och EM-guld i november. Men man kom till VM efter väldigt lite tävlande under början av året.

– Det var ett medvetet val med lite tävlande i februari, för vi tävlade mycket under hösten och behövde vila. Men det känns som att vi kommit upp i bra form nu, sade Edin i en intervju med tävlingsarrangören.

I det svenska laget spelar förutom Edin även Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Henrik Leek är reserv.

Under måndagen, lokal tid, möter Sverige Norge och Japan.

TT

Följ ämnen i artikeln