Fotboll. Det hade behövts ännu ett mirakel på Maracanã.

Nu slutade allt med nästan ett tjog silverpengar till den svenska truppen.

Här är matcherna som tog Sverige till OS-silver:

3 augusti: Sverige-Sydafrika 1-0.

Sverige dominerade, men med uddlöst anfallsspel. Till slut blev mittbacken Nilla Fischer segerskytt - med knät - i 75:e minuten. Det var inte vackert, men det räckte.

7 augusti: Sverige-Brasilien 1-5.

Kosovare Asllani hade ett jätteläge i början av matchen. Men målet uteblev och spänningen likaså. Brasilien, anfört av superstjärnan Marta, körde över Sverige totalt. Lotta Schelin gjorde det svenska tröstmålet i slutminuterna.

10 augusti: Sverige-Kina 0-0.

Både Sverige och Kina visste att oavgjort skulle räcka till kvartsfinal. Resultatet: ett mållöst sömnpiller, men svensk glädje över både kvartsfinalmotståndet USA och att kunna spela två raka matcher i Brasília i stället för att behöva förflytta sig.

12 augusti: kvartsfinal Sverige-USA 5-4 efter straffar.

Amerikanska målvakten Hope Solo hånade det svenska spelet efter matchen. Men Sverige hade följt planen till punkt och pricka: backat hem och krympt ytorna. Det räckte till 1-1 efter full tid (Stina Blackstenius svensk målskytt) och förlängning. En tidig räddning av Hedvig Lindahl och en iskall sista straff av Lisa Dahlkvist och skrällen var ett faktum.

16 augusti: semifinal, Sverige-Brasilien 4-3 efter straffar.

Miraklet på Maracanã. En upprepning av succétaktiken från kvartsfinalen. Brasilien tryckte på, Sverige stod emot och det vanligtvis anfallsglada blågula landslaget försvarade sig till OS-final. I straffdramat räddade Hedvig Lindahl två straffar och Lisa Dahlkvist avslutade lika iskallt som mot USA. Damlandslagets första OS-medalj någonsin var säkrad.

19 augusti: final, Sverige-Tyskland

Sverige gjorde sin kanske bästa match under hela vistelsen i Brasilien. Men Dzsenifer Maroszán sänkte Sverige. Hon prickade in 1-0 efter att Nilla Fischer missat en rensning i början av andra halvlek och det tyska 2-0-mål skickade Linda Sembrant in i eget mål sedan Maroszán skjutit en frispark i stolpen. Stina Blackstenius reducerade för Sverige och Olivia Schough hade det bästa kvitteringsläget i slutet av matchen. Sverige hade Maracanã på sin sida, men den här gången blev det inget mirakel utan silverpengar.

Rio de Janeiro, TT:s utsända