Federer slog kopian "Baby Fed"

Publicerad 2016-01-22

Tennis. Grigor Dimitrov har jämförts med Roger Federer.

Men originalet är fortfarande bättre än kopian.

Federer vann mötet med "Baby Fed", 3-1 i set, och är klar för fjärde omgången i Australian Open-tennisen.

Den 24-årige bulgaren Dimitrov är som en avbild av 34-årige Federer på tennisbanan och kallas också för "Baby Fed". Efter att ha förlorat första setet mot Federer med 4-6 tog han det andra med 6-3.

– Det var en svår situation, Grigor spelade bra och jag hade problem. Men så fick jag ett tidigt break i tredje och kunde stanna i ledningen, säger Federer i segerintervjun.

– Allt började fungera igen - serven, fotarbetet. Det blev komplicerat, men att vinna sådana här matcher är desto roligare.

Armbågsproblem

Federer vann det tredje setet med 6-1. Den förre tennisstjärnan Mats Wilander, numera tv-kommentator, sade att det tredje setet var ett av de bästa han sett Federer spela.

Det blev 6-4 i det sista setet. Dimitrov hade problem med armbågen och fick behandling av sin tränare flera gånger under matchen.

300:e segern

Segern var Federers 300:e i grand slam och han är nu bara sex efter rekordinnehavaren Martina Navratilova.

– Det är stort, precis som när jag i fjol nådde 1 000 segrar i karriären, säger Federer som i åttondelsfinalen möter belgaren David Goffin.

I fjol åkte den förre världsettan Federer ut i tredje omgången mot italienaren Andreas Seppi. I år fick Seppi stryk av den nuvarande världsettan Novak Djokovic. Serben inledde med att vinna fem raka game. Därefter blev det jämnare spel. Segersiffrorna skrevs till 6-1, 7-5, 7-6.

– Jag servade mig ur problem flera gånger och måste vara glad över att vinna i tre raka. Jag kunde ha spelat bättre, säger Djokovic.

Det är tionde året i följd som Djokovic når åttondelsfinal i Melbourne-turneringen. Han möter fransmannen Gilles Simon.

TT-AFP-Reuters

Följ ämnen i artikeln