Efter nya uppgifterna – polisen hoppas kunna hitta försvunna Fatima

Uppdaterad 2018-04-10 | Publicerad 2018-02-22

Fatima Berggren, 57, har varit försvunnen i över åtta månader och hennes tidigare partner sitter häktad – misstänkt för att ha mördat henne.

Trots ett stort antal sökningar har polisen inte hittat hennes kropp.

Men tack vare nya uppgifter har man nu hittat ett nytt område att söka av.

– Ja, det finns ett intressant ställe som vi kommer söka på framöver, säger åklagare Jenny Alriksson.

I maj förra året anmäldes Fatima Berggren, 57, från Västerås, försvunnen. Polisen misstänkte snart att det kunde ligga ett brott bakom hennes försvinnande.

Man rubricerade händelsen som människorov – sedan ändrade man till misstänkt mord.

En 53-årig man som tidigare haft en relation med Fatima Berggren sitter nu häktad, misstänkt för att ligga bakom hennes död. Fatima hade tidigare ansökt om kontaktförbud för mannen – men fått avslag. Detta trots att han tidigare dömts för brott mot närstående.

53-åringen har nu suttit häktad i över en månad, men Fatimas kropp har ännu inte hittats. Polisen har sökt efter Fatima Berggren på flera olika platser, bland annat har man dykt i ån nära hennes bostad. Dessutom har man tagit hjälp av Missing people i sökandet – men utan resultat.

Nya sökningar efter Fatima

Nu har polisen fått upp nya spår om var kvinnans kropp kan finnas.

– Ja, det finns ett intressant ställe som vi kommer söka på framöver, säger åklagare Jenny Alriksson.

Det handlar om en plats i Västeråsområdet, som polisen inte tidigare sökt i.

– Ja, det är ett nytt område, säger Alriksson.

Exakt vad det är som gör att polisen kommer söka igenom det aktuella området vill inte Alriksson gå in på.

– Jag kan tyvärr inte på in på varför men allteftersom utredningen fortsätter får vi skäl att kontrollera ytterligare platser, säger hon.

Vädret försvårar sökning efter Fatima

Vintervädret försvårar dock sökarbetet efter Fatima, som försvann för åtta månader sedan, under våren.

– Det klart att det försvåras lite av snö eller tjäle. Sedan kan vi söka ändå, men inte på samma sätt.

Den 53-årige mannen som nu sitter häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden anhölls redan i september förra året – men försattes sedan på fri fot. Då anhölls också en man i 45-årsåldern, men misstankarna mot honom har avskrivits. Det är bland annat spår i Fatimas bostad som gör att man misstänker 53-åringen för mord.

– Det har vi bland annat men det är en sammanvägning av många olika omständigheter som gör att vi kan misstänka den här personen, säger Jenny Alriksson.

Själv nekar 53-åringen till brott och enligt en personutredning som gjorts på mannen uppger han att han inte legat bakom något av det han nu misstänks för. Mannen förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret och senast han dömdes till fängelse var år 2010, när han dömdes till ett år och sex månader för bland annat grov kvinnofridskränkning och narkotikabrott.

Följ ämnen i artikeln