Missing People ska hjälpa polisen att hitta Fatima

Uppdaterad 2017-09-28 | Publicerad 2017-09-02

Fatima Berggren, 57, från Västerås är försvunnen sedan i maj.

Polisen har inlett en förundersökning om människorov och gått ut med namn och bild i hopp om att få hjälp med att hitta den försvunna kvinnan.

Nu har organisationen Missing People gett sig in i sökandet efter 57-åringen.

Den förste juli inledde polisen en förundersökning gällande människorov.

– Utifrån en samlad bedömning finns det anledning att misstänka att hon har utsatts för ett grovt brott, säger Jonas Partheen, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Eftersökningarna har pågått på både land och i vatten med dykare och hundpatruller. Polisen har också hållit ett antal förhör med personer som skulle kunna ha information om vad som kan ha hänt Fatima Berggren.

Även tekniska undersökningar har genomförts.

I nuläget finns det ingen person som delgivits misstanke om brott.

”Säker på att hon är död”

Fatimas syster har tidigare sagt till Aftonbladet att hon är övertygad om att hennes syster har bragds om livet och att Fatima var orolig för sin egen säkerhet.

– Det känns hopplöst. Jag känner att polisen inte engagerar sig tillräckligt och inte har gjort tillräckligt mycket från början. Jag är säker på att min syster är död, sa systern Regina Esteves.

Missing People ska genomföra omfattande sökinsats

Under vecka 36 kommer frivilligorganisationen Missing People att genomföra sökinsatser på olika platser i Västerås med utgångspunkt från den försvunna kvinnans bostadsadress.

Polisen uppmanar privatpersoner som kan ha någon sorts information om Fatima Berggrens försvinnande att höra av sig.