Mariachimusikern Ivan är spårlöst försvunnen efter hotellgig

Publicerad 2023-02-23

Ivan, 44, spelade med sitt mariachiband på ett hotell i Nacka.

Han lämnade instrumenten i receptionen och minglade efter spelningen.

Sedan dess är han spårlöst försvunnen.

– Vi vill ha hjälp. Lever han eller inte? säger sambon Noemi i ”Efterlyst”.

44-åriga Ivan sa hejdå till sin familj den 15 januari tidigare i år. Han lämnade lägenheten i Handen, Haninge och åkte till Elite hotel Marina Tower i Nacka.

Sedan dess har ingen sett honom och nu vädjar familjen om hjälp. Hans sambo Noemi och deras barn vet inte har han är.

– Från första dagen har de räknat. Två dagar, tre dagar, en vecka, en månad. ”Var är pappa?” berättar sambo Noemi i TV3:s ”Efterlyst”.

Underhöll på personalfest

Ivan brukade spela med sitt band på olika tillställningar. Kvällen den 15 januari var han och bandmedlemmarna på plats i Nacka för att underhålla under en personalfest på hotellet mellan klockan 16 och 18. Noemi berättar att hon gick och lade sig vid 22-tiden och klockan 5 på morgonen vaknade hennes barn. Då hade Ivan fortfarande inte kommit hem.

– Jag gick upp, han var inte här. När jag kom ut kollade jag i soffan men han var inte här, säger hon i programmet.

Hon kunde inte ringa Ivan eftersom hans telefon kommit bort bland barnens leksaker. En av bandmedlemmarna frågade Ivan om han ville ha skjuts hem efter spelningen, men han ville stanna.

– Han var alltid glad, men den dagen var han annorlunda. Lite tyst och tänkte mycket och var lite orolig den dagen, säger bandmedlemmen Miguel.

Lämnade instrument i receptionen

Vittnen har berättat att man sett Ivan senaste klockan 20 på hotellet. Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Dagen efter upptäckte hotellpersonalen att Ivans musikinstrument och hatt låg kvar i receptionen. Hotellets övervakningskameror var inte inkopplade den kvällen. Sjöpolisen har sökt i vattnet intill hotellet utan resultat.

I nuläget misstänker polisen inget brott i samband med hans försvinnande, men inget tyder heller på att han försvunnit frivilligt. Familjen och polisen står utan svar eller ledtrådar. Ivans sambo Noemi berättar att hon känner sig maktlös och inte får den hjälp som krävs.

– Vi vill ha hjälp. Lever han eller inte? Vi vill ha en förklaring för barnen. Vad ska vi svara barnen?

Efterlyst sänds på TV3, Viaplay och Viafree torsdagar klockan 20.00.

Tips till polisen lämnas genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.