Nedgrävda kroppen i Strömstad identifierad

Släkting erkänner att han dödat kvinnan

Publicerad 2017-09-10

Den person som hittats nedgrävd i Strömstad kommun har nu identiferats som en kvinna i 70-årsåldern.

Mannen i 35-årsåldern som sitter anhållen på sannolika skäl för mord nekar till brott – men medger att han dödat kvinnan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det mannen själv som slog larm till polisen och berättade vem han dödat.

Vet du mer? Kontakta
oss!

Kroppen hittades vid 21-tiden på fredagskvällen intill en fastighet i Strömstad. Enligt uppgift till Aftonbladet var kroppen nedgrävd.

Mannen, som är i 35-årsåldern, greps i anslutning till fastigheten. Han anhölls av jouråklagare under natten mot lördag på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den misstänkte mannen är släkt med brottsoffret, som är en kvinna i 70-årsåldern. Han medger att han dödat kvinnan.

Mordmisstänkt larmade själv polis

– Han erkänner de faktiska omständigheterna att han bragt kvinnan om livet, men han förnekar till brottet mord, det är hans inställning som kommit fram i förhör, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, och vill inte kommentera omständigheterna närmare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det mannen själv som slog larm till polisen och berättat vem han dödat.

– Jag har inte kommentarer kring det just nu, säger Peter Ekelund, den misstänktes advokat.

Tekniska undersökningen avslutad

Nu fortsätter förundersökningen med att invänta resultatet av brottsplatsundersökningen och den rättsmedicinska undersökningen.

– Vi är klara med den tekniska undersökningen av fyndplatsen. Förundersökningen fortskrider och nu inväntar man resultaten från den tekniska bevisningen och obduktionen, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen Västra Götaland, under söndagförmiddagen.

Senast klockan 12 på tisdag måste åklagaren fatta beslut om det ska hållas häktningsförhandling för den misstänkte mannen.

Följ ämnen i artikeln