Timmarna som kan lösa gåtan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-22

Polisen: Ingen såg Madeleine på sex timmar innan hon ”försvann”

sista bilden Madeleines mamma Kate McCann tog bilden på sin dotter klockan 14.29. Knappt sex timmar senare anmälde hon flickan försvunnen. Men polisen tror att Madeleines öde avgjordes tidigare på dagen.

LONDON. Här är klockslagen som kan fälla Kate McCann.

Hennes dotter Madeleine, 3, kan ha försvunnit flera timmar innan hon anmäldes kidnappad.

– Det är högst troligt, säger en poliskälla till Daily Express.

Polisen tror att Kate McCann av misstag dödade sin dotter och dumpade kroppen med hjälp av maken.

I går framkom nya uppgifter som förklarar misstankarna mot mamman. Utredarna har inte lyckats kartlägga var Kate och Madeleine befann sig klockan 14.29–20.40 den 3 maj, då flickan försvann.

Ingen såg mamman

Polisen tror att svaret på hela gåtan finns inom den tidsrymden.

Var hon och Madeleine verkligen vid poolen på semesteranläggningen Ocean Club hela eftermiddagen, som Kate berättat i förhören? Polisen i Portugal ifrågasätter uppgifterna.

– Kate sa att hon var där hela eftermiddagen men vi är inte övertygade om det, säger en högt uppsatt polisman till Daily Express.

– Hittills har vi inte hittat något vittne som kan bekräfta det. Det här står i fokus för utredningen just nu. Det är sex avgörande timmar som saknar förklaring. Vi tror att flickan kan ha försvunnit under den perioden.

”Försvann tidigare”

Kvällen Madeleine anmäldes bortrövad från semsterlägenheten i Praia da Luz tillbringade föräldrarna på en tapasrestaurang i närheten.

Det var Kate som vid 22-tiden upptäckte flickans tomma säng.

– Vi tvivlar på att Madeleine försvann när föräldrarna åt middag. Det är högst troligt att hon försvann någon gång under de sex timmar vi inte vet någonting om, säger poliskällan.

Föräldrarna nekar till alla anklagelser och är beredda att genomgå ett lögndetektortest för att rentvå sina namn.