Här matar talmannen bebisen – hyllas på sociala medier

avNicole Gustafsson

Publicerad:

Parlamentet i Nya Zeeland fick ett ovanligt sött besök under onsdagen.

Talmannen Trevor Mallard välkomnade den lilla, en bebis på en månad, genom att ta den i famnen och ge den lunch. Nu hyllas han på sociala medier.

”Tack för att du normaliserar familjelivet”, skriver en person på Twitter.

Parlamentet i Nya Zeeland bjöd in en vip-gäst till kammaren under onsdagen – en nyfödd bebis. Det är ledamoten Tāmati Coffey som tog med sig det lilla knytet till jobbet.

Men det var inte ledamoten som tog hand om den lilla, utan talmannen Trevor Mallard, något Australia ABC rapporterat om.

”Normalt är talstolen enbart till för tjänstemän, men i dag intog en vip-gäst stolen tillsammans med mig” skriver Mallard på sin Twitter.

Normaliserar familjelivet

Talman Mallard vaggade det lilla knytet och gav bebisen lunch med hjälp av en nappflaska under en debatt. Nu har bilderna och klippet på den speciella gästen i talmannens famn spridits på sociala medier.

”Tack för att du normaliserar familjelivet”, skriver en person på Twitter. Många har även delat och re-tweetat Mallards egna post.

Parlamentet har haft en ”babyboom” och förra året blev Jacina Ardern landets första premiärminister att gå på föräldraledighet på 30, enligt Reuters. Det är inte första gången bebisar förekommit i kammaren under Mallards ledning – en ledning som genomgått reformer för att bli mer barnvänlig.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Twitter