Bröderna: Så dolde Castro sitt dubbelliv

Publicerad 2013-05-13

Radion eller tv:n var alltid på i köket

Medan kvinnorna bankade på väggarna i källaren drack Ariel Castro sprit med sina bröder på övervåningen.

Bröderna berättar nu för första gången hur Ariel Castro kunde dölja sitt dubbelliv för dem.

– Någonting var tvunget att vara på i köket hela tiden så att jag inte kunde höra någonting annat än radion eller tv:n, säger Pedro Castro till CNN.

Ariel Castros två bröder, Onil och Pedro, greps först misstänkta för inblandning i kidnappningen av Amanda Berry, Gina DeJesus och Michelle Knight. De friades däremot kort därefter från alla anklagelser.

För första gången berättar de nu hur deras bror kunde dölja sitt dubbelliv för dem.

Drack sprit tillsammans i köket

Medan kvinnorna tros ha varit inlåsta i andra delar av huset träffades bröderna i Ariel Castros kök. Där brukade Ariel bjuda dem på sprit.

I en intervju med CNN beskriver bröderna hur Ariel Castro aldrig lät dem röra sig utanför köket. Resten av villan hölls dold för dem med gardiner fördragna i dörrarna.

När de frågade varför Ariel hade gardiner i dörrarna svarade han att han försökte spara energi. Bröderna beskriver Ariel som en väldigt speciell man. Han gick ofta klädd i varma kläder och de tyckte därför inte att det var så konstigt att han sparade energi och höll köket varmt.

Radion eller teven var alltid på

Dessutom tros Ariel ha gjort allt för att bröderna inte skulle höra något ljud från kvinnorna och den sexåriga dotter som han fått med Amanda Berry.

– Någonting var tvunget att vara på i köket hela tiden så att jag inte kunde höra någonting annat än radion eller tv:n, säger Pedro Castro till CNN.

Bröderna säger att de inte insåg att någonting var fel förrän den dag polisen grep dem. Onil Castro satt då i samma bil som Ariel som höll på att skjutsa hem honom från deras mamma. När polisen stoppade dem trodde han först att Ariel hade kört mot rött. När Onil frågade polisen vad det handlade om svarade polisen:

– Allt jag kan säga är att det handlar om allvarliga anklagelser.

Först i fängelset fick han och brodern Pedro, som greps i sitt hem, reda på vad som hade hänt.

"Han är ett monster"

Bröderna, som lever på hemlig ort sedan de till en början pekats ut som misstänkta, tar nu också tydligt avstånd från sin bror.

– Han är ett monster. Hatfull. Jag hoppas att han ruttnar i det där fängelset, säger Onil Castro till CNN.

– Jag vill inte ens att de tar hans liv på det där sättet, säger han och syftar på att brodern eventuellt får dödstraff, och fortsätter:

– Jag vill att han lider i det där fängelset.