Bildts råd till Zlatan

Publicerad 2013-10-20

NORRKÖPING. Här får Zlatan Ibrahimovic ett tips från oväntat håll.

När fotbollsstjärnan nu skapat sig en direktkanal till fansen bjuder den twittrande utrikesministern Carl Bildt på ett råd.

- Det måste vara genuint, säger han.

Zlatan.

Den i särklass mäktigaste twittraren på Moderaternas stämma i Norrköping är Carl Bildt. På sin blogg och från sitt Twitter-konto har Carl Bildt i flera år uppdaterat intresserade följare om livet som utrikesminister.

- Det finns många som vill veta vad jag gör. Då ska jag ge dem den möjligheten, säger Carl Bildt.

Novis i direktkommunikations-branschen är Zlatan Ibrahimovic. I sin nylanserade och mycket uppmärksammade mobil-app "Zlatan unplugged" lägger han upp bilder från omklädningsrummet och ger sin egen version av vad som händer på och utanför fotbollsplanen. Och det är just den egna versionen, snarare än en PR-byrås, som Carl Bildt råder fotbollsstjärnan att visa upp för följarna.

- Jag tror det är viktigt att man får intrycket av att det är han själv som gör det. Får man ett intryck av att det är en stor apparat av inhyrda konsulter så blir människors intresse mindre, säger Carl Bildt.

Samtidigt menar utrikesministern att det lätt kan bli fel när det ska gå snabbt och man gör det själv. Men det är inte något Carl Bildt tycker Zlatan behöver bekymra sig om.

- Är det på riktigt så blir det ju fel då och då. Men då ser man att det är genuint, säger Carl Bildt.