"Volvo rullar inte längre"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-09

Bloggvärlden om Volvo

Med en svag ägare, dåligt miljötänk och fel typ av bilar är det inte konstigt att Volvo går dåligt anser många av bloggarna.

Bloggaren ”A Different drummer” är besviken på Volvos ägare som han anser har skapat "underinvesteringar, missgrepp och en alltför stort beroende av den amerikanska marknaden". I bloggen spekuleras det om att kanske arbetarna på Volvo själva borde ta över ruljansen. ”På Volvo Personvagnar finns en otroligt bred kompetens och en stark vilja att utveckla företaget”, skriver han.

Bilismen är dödsdömd

Den vänsterinriktade bloggaren, Svensson anser att bilismen är dödsdömd och att Volvo bör ställa om fabrikerna till att tillverka annat än bilar. I väntan på omställningen rekommenderar Svensson arbetarna att dela på de jobb som finns.

Det räcker inte

Tidningen UNT:s ledarlogg anser att Volvo levt lite länge på sin säkerhetsmyt. "Volvo tenderar att släpa efter sin tid. Volvo är en "bra" bil, en gammaldags bil, som bilar var förr. Genomarbetad design, säker kaross, stark motor, lång livslängd och bra komfort." Men det räcker inte på dagens marknad, skriver Ledarloggen.

Vi har alltid tagit oss ur kriserna

Arne Lernhag, Öckerös, kommunstyrelse-ordförande kommer ihåg de tidigare krisernar: ”På något sätt har vi alltid tagit oss ur kriserna och vi kommer säkert att göra det denna gång också. Vid tidigare kriser har staten ordnat s.k. krishjälp. Detta har för det mesta inneburit att det kostat en massa pengar till ingen nytta. Därför kommer jag inte att ställa mig i kö till regeringen och kräva att regeringen skall satsa pengar på att rädda Volvo". Lernhag applåderar däremot Littorins förslag om att Arbetsförmedlingen ska få 1,5 miljarder som stöd till de varslade.

Gaslyktständarna har fått andra jobb

Varför försöker media utmåla Volvos jättevarsel som Sveriges undergång, skriver bloggaren Norelius. ”Branscher avlöser varandra. Då kan ju inte Sverige leva kvar i det gamla. Vi har för övrigt inte kvar några gaslyktor på Stockholms gator, men jag tror nog att gaslyktständarna och deras barn fick andra jobb", skriver Norelius.