Hel familj låg död i minibuss

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-20

Norska polisen misstänker olycka

En familj på fyra personer har hittats döda i en minibuss på den populära campingen Ekeberg utanför Oslo.

– Vi vet inte om dödsfallet beror på en gasläcka, säger polisen Britt Børve på Oslopolisen till tidningen Verdens Gang.

En polispatrull i norska Ekeberg gjorde en makaber upptäckt i förmiddags. I en minibuss på en camping låg fyra döda personer. Polisen var till en början mycket förtegen kring händelsen men avslöjar nu för VG.net att de har identifierat de döda som en familj från Fredriksstad. Familjen består av en pappa i 50-årsåldern, en mamma på cirka 40 år och två barn i tonåren. Enligt VG.net var den bilintresserade familjen i Ekeberg för att delta i en stor bilmässa med över 30 000 bilentusiaster.

Oklar dödsorsak

Hur familjen har dött är ännu oklart.

Polisen har hittat tre gasbehållare under minibussen och misstänkte till en början att personerna gasats ihjäl. Men efter att brandkåren har undersökt minibussen och inte hittat några spår av gas i eller omkring bussen har polisen börjat arbeta kring andra teorier.

Fast de vill ändå inte helt avskriva misstänkarna om att det kan röra sig om en gasolycka.

”En tragedi”

Campinggästerna är djupt chockade över händelsen och campingchefen Arne Evensen kallar det inträffade för en tragedi.

– Polisen har spärrat av ett jättestort område. Det här är en gåta, här har inte varit någon översvämning och inget jordskalv. Alla undrar vad som har hänt med personerna i minibussen, säger svensken Lars Börjesen som befann sig på campingen när polisen upptäckte de döda.

Här hittades
minibussen