Misstänks ha försökt våldta flickor – hotades av föräldrar

Publicerad 2024-03-17

Mannen bjöd hem till ungdomar till sin bostad i Varberg. I samband med festen misstänks han ha försökt våldta två tjejer.

En man misstänks ha försökt våldta tjejer på en fest under lördagskvällen.

Det slutade med att en förälder trängde sig in i mannens bostad och hotade honom med en hammare.

En man i 30-årsåldern bjöd hem en grupp med ungdomar på fest till sin bostad i Varberg under lördagskvällen. I samband med festen misstänks han ha försökt våldta två tjejer, skriver GP.

Ungdomarnas föräldrar kontaktades och kom till platsen. Då ska hätsk stämning ha uppstått och föräldrarna trängde sin in i mannens bostad.

– De beskyller honom för att han ska ha antastat tjejer. Det slutar med att han grips misstänkt för sexuellt ofredande och ett försök till våldtäkt, säger Caroline Karlsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Föräldrar upprörda

När föräldrarna kom fram till platsen ska hätsk stämning ha uppstått. Bland annat trängde föräldrarna sig in i mannens bostad .

– Han bjöd också ungdomarna på alkohol. Föräldrarna kommer dit upprörda och tränger sig in i mannens bostad. De hotar honom med en hammare. Han ringer själv och anmäler det här till polisen, säger Caroline Karlsson.

Ungdomarna var mellan 15 och 18 år. Mannen själv blev misstänkt för två fall av sexuellt ofredande och försök till våldtäkt.

En förälder blev misstänkt för olaga hot och hemfridsbrott.

Följ ämnen i artikeln