Läsarna fast i kaoset efter ymniga snöfallet

Publicerad 2016-01-19

Bussar och flyg inställda, spårvagnar som fastnar mitt på gatan i Göteborg.

Flera av Aftonbladets läsare har fått kämpa i det ymniga snöfallet i Götaland.

– Det är alltid så här i den här stan. Fruktansvärt dåligt att man inte är ute direkt vid första snöflinga, säger Kenth Hööst, ursprungligen från Surahammar.

– Det är nollgradigt, kanske en plusgrad, så det är väldigt tungt att köra. Allt blir kramsnö, säger Johan Kihlberg i Göteborg.

Ett stort antal av Aftonbladets läsare i Götaland har hört av sig under morgonen med anledning av det mycket ymniga snöfallet som skapat problem i trafiken och gjort att många inte kunnat ta sig fram till sina jobb.

För Kenth Hööst i östra Göteborg började en lång morgons färd mot jobb redan vid garagelängan.

– Några höll nästan på att slåss. Det var nån som hade fått fart på bilen och inte ville stanna, men så kom det en person gående med hund.

Väl ute på motorvägen rullade trafiken mycket sakta.

– Det gick väl i en 20 km i timmen, och många fastnade och stod still och spann.

Kenth har bott 22 år i Göteborg men är uppvuxen i Surahammar, utanför Västerås.

– Där var man ute vid första snöfallet. Här är det skitdåligt. De ska finnas jour så att man kan vara ute direkt. Man har väl skrapat lite på de stora lederna här, men inte så mycket mer. Det har ändå kommit flera decimeter.

”Många har problem”

Johan Kihlberg hade problem att ta sig ut från den lite mindre väg han bor på i Göteborg.

– Den var inte skottat och när jag skulle ut på en större var det en stor vall.

Efter att ha tagit sig ut uppstod nya problem i centrala Göteborg. En spårvagn hade fastnat mitt i en korsning.

– Det var många som inte lyckades ta sig förbi, men jag har någorlunda bra däck och kunde göra det. Det är många som har problem med snön. Det är nollgradigt, en plus, så det är väldigt tungt att köra. Allt blir kramsnö, säger Johan Kihlberg.

”Inte kul att se”

En annan som fick problem på morgonen var Linus Kihlström i Bollebygd. När han skulle åka till jobbet var hans bil inplogad.

– Inte kul att se när man har bråttom. Det var bara att ställa sig och skotta med skyffeln. Jag blir nog lite sen till jobbet nu, men det ska nog gå bra.