Kvinna gjorde abort – sköts ihjäl av pojkvän

Publicerad 2023-05-13

26-åriga Gabriella Gonzalez mördades efter att ha gjort en abort.

Hon sköts i huvudet på en parkeringsplats – av sin pojkvän.

”Ville inte att hon skulle göra abort”, enligt polisen.

Gabriella Gonzales, 26, från Texas i USA, var gravid.

Samtidigt befann hon sig i en destruktiv relation och ville inte behålla barnet.

Då det är förbjudet att göra abort efter vecka sex i Texas – efter beslut från september 2021 – åkte 26-åringen enligt The Guardian till den närliggande delstaten Colorado där abort är tillåtet.

I onsdags, morgonen efter att hon återvänt till Texas och genomgått aborten, befann hon sig på en parkeringsplats vid en bensinstation i Dallas, tillsammans med sin pojkvän.

Övervakningskameror från bensinstationen visar enligt polisen hur pojkvännen då först försöker ta strypgrepp om 26-åringens hals, skriver The Guardian.

Protester för aborträtten i Colorado.

Sköts i huvudet

Därefter visar en övervakningsfilm hur han tar fram ett vapen och skjuter sin flickvän i huvudet. När hon faller till marken skjuter han henne igen och igen, och springer sedan från platsen.

”Det är troligt att den misstänkta var pappan till barnet. Den misstänkta ville inte att Gonzales skulle göra abort”, står det i ett juridiskt dokument från åtalet, enligt tidningen.

Enligt anhöriga till Gabriella Gonzalez hade paret tidigare bråkat då hon velat avsluta relationen, vilket inte var ömsesidigt.

Pojkvännen, en 22-årig man, kunde gripas samma dag och har sitter nu häktad i Dallas misstänkt för mordet.

Gabriella Gonzalez mördades av sin pojkvän efter att hon gjort en abort.

Har tidigare hotat flickvännen

Enligt NBC News, som träffat kvinnans familj, framgår det av mannens belastningsregister att han har ett våldsamt förflutet.

Så sent som i mars åtalades han för misshandel för att ha försökt kväva ”en familjemedlem” enligt polisens papper, som av allt att döma också verkar ha varit den 26-åriga kvinnan.

I åtalet står det att kvinnan beskrivit att hon flera gånger under deras förhållande blivit slagen av mannen och i polisförhör ska mannen ha berättat att kvinnan var gravid med hans barn.

Gabriella Gonzales ska tidigare även ha sagt att hon var rädd för mannen då han hotat att skada henne och hennes barn, enligt tidningen.

Följ ämnen i artikeln