Dyker efter försvunne Henrik, 27

Publicerad 2015-05-20

Det är flera dagar sen någon såg 27-årige Henrik från Söderhamn.

Nu ska kustbevakningen dyka i sjön.

– Vi utgår fortfarande från att hitta honom vid liv, säger polisens Johan Fredriksson.

När sökandet efter Henrik, 27, går in på dag tre jobbar ett 40-tal poliser och nästan lika många från hemvärnet med fallet.

– Han kan ha hittat skydd. Vi utgår fortfarande från att hitta honom vid liv, säger Johan Fredriksson, räddningsledare vid polisen i Gävleborg.

Det var tidigt i söndags morse några vänner såg Henrik i stugan han skulle sova i efter en fest. Det är senaste livstecknet från honom.

Sen dess har polis, hemvärnet och Missing People letat efter honom i området kring Mohed och Kilbo, väster om Söderhamn. Polisen söker med både hundar och helikoptrar.

Dyker i sjö

Nu ska även kustbevakningen delta i sökandet. De kommer att dyka i en tjärn som ligger nära stugan Henrik försvann från.

– Det är intressant oavsett om vi hittar honom eller inte. Om han inte är där, var finns han då? säger Johan Fredriksson.

Trots att polisen efterlyst allmänhetens tips har man inte gjort några fynd efter Henrik.

– Vi har egentligen inte hittat någonting. I går hittade någon en keps och en tröja, men det är inget vi kopplar till Henrik, säger Johan Frediksson.

Mobil kan ge spår

Däremot har polisen hittat några av Henriks kläder i stugan där han sågs senast. Men de utgår från att mobiltelefonen finns med honom. En mast i närheten av stugan har fångat upp en signal vid 10.30 på söndagen.

Fortfarande väntar Johan Fredriksson på informationen han begärt ut från Henrik mobiloperatör.

– Jag vill ha fram allt. In- och utgående samtal, vilka han har haft kontakt med, säger Johan Fredriksson.

Det finns fortfarande ingen misstanke om brott.

Följ ämnen i artikeln