Löfven: ”Reinfeldt kan vara arrogant”

Publicerad 2012-04-20

Gillar finansministern bättre än statsministern

Stefan Löfven har varit en försiktig S-general.

Nu tar han bladet från munnen – och sågar statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Han kan vara arrogant, säger Löfven till Aftonbladet.

Opinionssiffrorna har gått Stefan Löfvens väg sedan dag ett, trots att S-ledaren hållit en låg profil under de inledande månaderna vid posten.

Viss kritik har han riktat mot regeringens politik, men nu har Löfven luftat känslorna även kring sin framtida debattmotståndare Fredrik Reinfeldt.

Uppträder arrogant

När Akademiska föreningen vid Lunds universitet bjöd in Socialdemokraternas partiledare på studentafton fick han frågan om vilka sidor hos Fredrik Reinfeldt som han uppfattar som negativa.

– Jag tycker han kan vara lite arrogant, svarade Löfven utfrågaren Margit Silberstein.

För Aftonbladet utvecklar han kritiken:

– I bland så uppträder han arrogant, inte minst mot de människor som har det svårt i samhället. När de behöver stöd kallas det bara för bidrag, när andra ska ha hjälp kallas det något annat.

Gillar Borg

När Löfven fick frågan om vilken i regeringen han gillade bäst föll lotten på finansminister Anders Borg, som var studentföreningens senaste gäst.

– Jag har haft en bra relation med honom som Metalls ordförande. Vi har inte alls delat politiska uppfattningar, men vi har kunnat prata med varandra och det har jag uppskattat. Jag tycker faktiskt han är hyfsat pragmatisk, i sina stunder, sa Löfven till den 300 personer starka publiken.

Så du föredrar Borg framför Reinfeldt?

– Borg har jag pratat med, så honom känner jag bättre, säger Löfven till Aftonbladet.