”Kidnappad av liga”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-29

Senaste spåret efter Madeleine

LONDON. Madeleine McCann misstänks vara i händerna på en människosmugglarliga.

I natt framkom nya uppgifter kring flickans försvinnande.

– Vi söker en kvinna som kan sitta på svaret, säger en marockansk polischef till Daily Express.

Redan ett par veckor efter Madeleines försvinnande från semesteranläggningen i Praia da Luz, Portugal, fick polisen ett tips om att flickan kan ha setts i Zaio i Marocko. En spansk turist, Isabel Gonzales, 60, gjorde iakttagelsen.

– Jag såg hennes lilla ansikte. Hon passade inte in i miljön och såg rädd och orolig ut.

När Isabel Gonzales kom hem blev hon mer och mer övertygad om att flickan hon sett tillsammans med en okänd kvinna var Madeleine.

Genombrott

Hon kontaktade då spansk polis, som i sin tur bollade över ärendet till utredarna i Portugal. De valde dock att negligera tipset, eftersom de redan då räknade med att flickan var död.

I natt framkom uppgiften att marockansk polis har jobbat vidare på spåret. Ett genombrott kan vara nära.

– Vi tror att kvinnan som sågs med flickan är en känd spansk smugglare som har kopplingar till Zaio, säger polischefen Abdelkada Chouhou till Daily Express.

Kvinnan, som uppges bo i spanska Melilla, ingår enligt tidningen i en liga som smugglar människor och stora mängder marijuana mellan Nordafrika och Spanien. Smugglarligan jagas nu i hela Marocko.

– Kvinnan sitter på svaret och vi fortsätter sökandet efter henne, säger Abdelkada Chouhou.

Smutskastning

I portugisiska tidningar fortsätter samtidigt smutskastningen av Madeleines föräldrar. Ansedda tidningen Diario de Noticias skriver att de har uppgifter om att föräldrarna förvarat Madeleines döda kropp i ett kylskåp. Efter 25 dagar ska liket ha dumpats med hjälp av den hyrbil som tidigare undersökts av polisen.

Clarence Mitchell, föräldrarnas talesman, slår tillbaka mot alla anklagelser. Han anser att paret McCann är utsatta för en häxjakt.

– Jag vet inte vem som sprider de här uppgifterna i Portugal men för familjens skull är det hög tid att få ett stopp på det, säger han till The Times.