Hög värme lockade till bad på nationaldagen

Publicerad 2019-06-06

Badvattnet har de senaste två dagarna varit varmt enligt SMHI.

Aftonbladet åker därför ut till en badplats i centrala Stockholm och träffar glada badare.

– Jag lyckades doppa mig på tredje försöket, innan var det för kallt, säger Camilla Persson efter sitt nationaldagsbad.

Hög värme har spridits runt om i landet, tidigare under veckan var det värmerekord för i år på 30,6 grader enligt SVT Nyheter. Solen har de senaste två dygnen hunnit värma upp vattnet nog för att flera ska våga sig ut och bada.

I Blekinge är havsvattnet enligt SMHI på torsdagen varmast, där ligger temperaturen mellan 17–18 grader. I större delen av landet har vattentemperaturen varit över 12 grader.

– Solen har legat starkt på de senaste två dagarna, vilket har gjort att vattnet hunnit bli varmt. Så vill man bada är i dag absolut bäst, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

”Stickande kallt”

På en badstrand i centrala Stockholm har 52-åriga Ioanna Kounis tagit årets första dopp.

– Det var väldigt stickande kallt, det var premiärdoppet i dag. Efteråt kändes det så skönt, att våga trotsa det kalla vattnet, säger hon.

För 39-åriga Alejandro Prieto är dagens dopp den andra för i år och även om han tycker vattnet är kallt kommer han fortsätta bada under dagen.

– Första doppet var väldigt kallt men nu är det svalkande och skönt. Man behöver inte doppa hela kroppen, bara att känna vattnet gör en glad, säger han.

Följ ämnen i artikeln