Upplopp när brud- butik gick i konkurs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-17

170 blivande brudar gick till rasande angrepp mot ägaren

170 blivande fruar fick inte klänningarna de beställt. De gick till attack mot ägaren som tvingades ringa polis.

När en butik specialiserad på bröllopsklänningar i Lyndhurst, England, gick i konkurs väckte det ont blod hos de blivande brudarna. 170 kvinnor stod helt plötsligt stod utan något att gå nerför gången i.

Dödshot

Ägarinnan Lisa Clarkson, 33, har blivit tvingad att skaffa livvakter efter att ha mottagit dödshot från besvikna kvinnor, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Nick Peat är likvidatorn som tagits in för att reda ut den ekonomiska situationen mötte flera av de som kräver pengarna tillbaka av Lisa Clarkson.

– Alla skrek och gapade och anklagade Clarkson för bedrägeri. Hon tvingades ringa polisen när hon stängde butiken på grund av den arga folkmassan utanför. Att skaffa en livvakt var nog rätt av henne, säger han till Daily Mail.

Dyra klänningar

Affären öppnades 2006 och slog igen för en månad sen. Klänningarna har sålts för upp till 37 000 kronor.

Emma Escott, 28, betalade 15 000 för sin klänning som hon valde ut ett halvår innan bröllopet.

– Jag älskade den direkt och den skickades iväg för att sys till mina mått. Men tre dagar före mitt bröllop läste jag på internet att affären hade stängt. Jag skulle dit dagen efter för den sista kollen men det var stängt. Jag blev hysterisk och det blev tårar, säger hon till Daily Mail.

Det kommer ta ett halvår att gå igenom bokföringen och om man hittar några oegentligheter kommer polisen kallas in enligt Nick Peat.