2-årig flicka död efter knivslagsmål i Oslo

Uppdaterad 2014-05-24 | Publicerad 2014-05-23

En 2-årig flicka har dött och tre personer är allvarligt skadade efter att ha blivit knivstuckna i Ellingsrud i Oslo.

En man i 30-årsåldern har gripits för dådet och misstänks för mord, enligt Verdens Gang.

Klockan 16.25 på fredagen larmades norsk polis till Ellingsrud i Oslo på grund av ett stort slagsmål. När polisen kom till platsen hittades flera personer knivstuckna.

En skadad 2-årig flicka fördes ut ur lägenheten på bår, till en gräsmatta omkring 100 meter från lägenheten, berättar vittnen enligt VG. Där fick hon vård av ambulanspersonal som dock inte kunde rädda hennes liv.

Ytterligare tre personer, två kvinnor och en man, uppges ha fått allvarliga skador. Deras tillstånd var på fredagskvällen ännu osäkra.

– De var så allvarligt skadade att de fick köras in med första tillgängliga fordon och för att omedelbart köras till sjukhus, säger Martin Todnem vid Oslopolisen till VG.

En person ska också ha fått lindriga skador.

Man i 30-årsåldern gripen

Den misstänkte gärningsmannen övermannades av flera personer innan polisen kom strax därefter för att gripa honom. Polisen har beslagtagit en soft air-gun som låg intill honom.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är nu gripen och misstänks för mord.

Situationen var "mycket kaotisk" när patrullerna kom till platsen, uppger polisen för VG.

Slagsmålet ska ha skett både inne i ett bostadshus och på gatan utanför varför flera olika platser nu betraktas som brottsplatser. Polisen ska även ha beslagtagit flera vapen.

Ett tiotal polispatruller, flera hundpatruller och en polishelikopter sattes in i sökandet efter gärningsmän och skadade.

Polisens teori är att händelsen har koppling till familjerelationer. Två av de skadade har en nära relation till den dödade flickan.

Enligt polisens insatsledare Kristoffer Bang är situationen komplex.

– Vi har ett enormt jobb att göra med att hämta in vittnen, säger han till VG.

– Händelseförloppet är fortfarande oklart och vi jobbar nu för fullt med att kartlägga vad som har skett och vem som var inblandad, säger Kari-Janne Lid, operativ chef för sexualbrotts- och våldsroteln vid Oslo polisdistrikt, enligt VG.