Pizzerian portade nazister – anställd hittad misshandlad

Publicerad 2018-05-22

Pizzerian införde nolltolerans mot nazister. Nu har en anställd hittats misshandlad.

Tidigare i maj meddelade pizzerian Titanic att nazister inte var välkomna. På måndagen hittades en av de anställda misshandlad.

– Först tänkte jag att han ramlat men jag såg att han var blodig, säger en av pizzerians medarbetare till Dala-Demokraten.

Det var den 1 maj som pizzerian Titanic i Ludvika nekade en ur Nordiska Motståndsrörelsen att beställa mat hos dem.

– En av mina anställda såg att hen hade ett hakkors. Hen sa lite provocerande ord, som ”blattar”, och både kunderna och personalen kände sig otrygga så vi sa att ”du kommer inte att få någon pizza härifrån”, sa Serkan Abika, 22, som äger Pizzeria Titanic i Ludvika, till Aftonbladet.

Därefter bestämde sig ägaren för att porta samtliga nazister från restaurangen – ett beslut som hyllades i sociala medier, men som även fick kritik.

”Låg avsvimmad på golvet”

Efter beskedet har pizzerian råkat ut för trakasserier, till exempel beställningar av pizzor som inte hämtas och brev med nazistiska budskap.

På måndagskvällen vid 22-tiden hittade en av pizzerians anställda sin kollega misshandlad, skriver Dala-Demokraten.

– Jag var och handlade och när jag kom tillbaka till pizzerian låg min kollega avsvimmad på golvet, säger han till tidningen.

Han ringde till 112 direkt och kollegan fick föras till sjukhus i ambulans.

– Först tänkte jag att han ramlat men jag såg att han var blodig.

Polisen har rubricerat händelsen som misshandel.

– Det finns inga uppgifter om att någon har gripits, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör för polisen region Bergslagen, till Dala-Demokraten.

Följ ämnen i artikeln