Barn föddes på kryssningsfärja i natt

Publicerad 2013-05-23

Födsel på resan mellan Riga och Stockholm

Det låter som taget ur teveserien Rederiet. Men det hände på riktigt - klockan 03:50 i natt.

En 34-årig kvinna födde i natt en pojke på ett kryssningsfartyg på väg till Stockholm.

Nej, det var inte Joker och Uno som förlöste barn på M/S Freja. Det hände på riktigt - under uppsikt av fartygsläkaren på Tallink Siljas M/S Isabelle.

Fartyget var på väg från Riga till Stockholm. Klockan var 03:50 och festen pågick fortfarande ombord på färjan när den 34-åriga ryska kvinnan födde sin son.

– Fartygets läkare och vakter som fanns ombord var behjälpliga vid förlossningen. Det ska ha gått bra till väga och när man kom till Stockholm i morse transporterade man mamman och pojken med ambulans till sjukhus, säger Janis Pavuls, kommunikationsschef.

Enligt uppgifter till Tallink Silja mår både mamman och pojken bra. De finns nu under läkaruppsikt på ett sjukhus i Stockholm.

Inte första gången

Det är inte första gången barn föds på Östersjön. Enligt Janis Pavuls har det hänt åtminstone två gånger tidigare. En kvinna födde barn på ett kryssningsfartyg den 10 juni 2009 och sedan födde en annan kvinna ett barn, samma datum, den 10 juni 2010.

Trots att alla födslar verkar ha gått bra så rekommenderar Tallink Silja inga gravida kvinnor att resa nära inpå att barnet ska födas.