”Jag är alltid en galen flickvän”

avFrida Söderlund

Sverigeaktuella Bebe Rexha om det mest privata

1 av 4

Det finns ”bra vansinne” – och så finns det dåligt.
Bebe Rexha har varit med om allt. 
– Om jag varit en galen flickvän? Det kan man säga, säger hon till Nöjesbladet. 

25-åriga New York-tjejen Bebe Rexha använder ordet ”galen” oräkneliga gånger när hon pratar. Det bara blir så. Hon är galen och hon känner sig ”helt okej” med det.

Men då har också hennes superhit ”I’ll show you crazy” klättrat på topplistorna i flera veckor – till Rexhas förvåning.

– Det roliga är att den låten var min terapi. Jag kände mig mörk och kände att jag behövde säga någonting. Jag trodde att låten skulle skrämma folk för att den är så verklig, men det som hände var att folk kunde relatera till den just för att jag skrev något jag verkligen kände, säger hon.

Rexha, som är skaparen bakom Eminems och Rihannas dunderhit ”Monster”, spelar på Debaser Strand i kväll.

Har många monster

Även om ”I’lls how you crazy” blev hennes terapi under en tid när hon inte riktigt visste var hon hörde hemma så finns det fortfarande ”väldigt många monster” kvar i henne.

– Jag tror alla har monster i bakhuvudet, som vi konstant kämpar mot. Jag vet att jag har det och så länge vi är levande och mänskliga så kommer de att finnas där, säger hon.

”Födda konstiga”

– När jag skrev ”Monster” så behövde jag skriva om att vi ibland är våra värsta fiender, mot oss själva och mot andra, för att vi inte älskar oss själva tillräckligt. Vi är födda konstiga och inte perfekta, och det är vad låten handlar om. Att det är okej och vi måste acceptera oss själva.

Finns det någon skillnad mellan ”bra vansinne” och ”dåligt vansinne”?

– Alla typer av galen är bra. Jag tycker det. Eller, det kan vara dåligt om du är en galen flickvän och typ stalkar din pojkvän…

Har du varit en galen flickvän?

– Well… ja. Ha ha. Verkligen. Det kan man säga. Jag är alltid en galen flickvän. Du vet, när man är osäker i sig själv, det är då det galna kommer ut. Men jag tror också att så länge du är galen på ditt sätt, så länge du äger det, så spelar det ingen roll om din galenskap är bra eller dålig. Då är det okej.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eminem

Rihanna

New York